Karamell

Allikas: Vikipeedia
Jump to navigation Jump to search
Vedel karamell
Kõvastunud ja katki murtud karamell

Karamell on suhkru kuumutamisel tekkiv beežikas-pruunikas siirupitaoline mass. Seda kasutatakse magustoitude maitsestamiseks ja maiustuste valmistamiseks. Karamellisatsioon leiab aset suhkru aeglasel kuumutamisel temperatuurini kuni 170 °C. Karamelliga maitsestatakse pudingit, jäätist, piimakisselli. Karamelli lisatakse šokolaadi- ja muudesse kompvekkidesse. Värvimiseks ja maitsestamiseks lisatakse karamelli rummidele.

Karamelliks nimetatakse ka karamellkompvekke.

Vaata kamuuda lähteteksti

  • Iiris

Viitedmuuda lähteteksti

  1. [1], jootargalt.ee

allikas: http://et.wikipedia.org/wiki/Karamell
tekst on kasutatav vastavalt Creative Commons Attribution-ShareAlike litsentsile.

Navigeerimismenüü